Titanic: The Artifact Exhibition

Deze tentoonstelling is niet langer te zien in Amsterdam EXPO.
Kijk in het menu onder ‘tentoonstellingen’ welke tentoonstelling op dit moment te zien is.

Het verhaal van de Titanic is natuurlijk meer dan bekend: meer dan 100 jaar geleden zette het beroemdste passagiersschip koers naar New York. Op zijn eerste reis sloeg het noodlot toe en na een aanvaring met een ijsberg zonk het schip naar de bodem van de oceaan. Van de 2.228 opvarenden –onder wie drie Nederlanders- overleefden slechts 703 mensen de ramp. Ruim 73 jaar lang lag de Titanic op vier kilometer diepte totdat een Frans-Amerikaanse expeditie zijn laatste rustplaats ontdekte in 1985.

TitanicBow300Vanaf 1987 heeft RMS Titanic Inc. acht onderzoeks- en bergingsexpedities naar het wrak van de Titanic uitgevoerd en prachtige objecten naar de oppervlakte gehaald. Aan de hand van deze objecten krijgt u in Titanic: The Artifact Exhibition inzicht in het leven aan boord en maakt u kennis met de passagiers en bemanning.De internationale expositie Titanic: The Artifact Exhibition vertelt het wereldberoemde verhaal van het ‘onzinkbare’ luxe schip en zijn 2.228 passagiers. Wat begon als een sprookje, mondde uit in de bekendste scheepsramp uit de geschiedenis.

In Titanic: The Artifact Exhibition ervaart u de legende van de Titanic. De opgedoken authentieke voorwerpen geven inzicht in het leven aan boord en getuigen van de grandeur van weleer.

De Titanic was het meest geavanceerde en –volgens velen- mooiste schip ooit gebouwd en was zijn tijd ver vooruit. Het schip werd bestempeld als onzinkbaar. De Titanic weerspiegelde een tijd van weelde en voorspoed en was het symbool van onbegrensde mogelijkheden.

Kom alles te weten over wat er die nacht exact gebeurde. Laat u onderdompelen in verhalen van moed en menselijkheid. Maak kennis met de bemanning en de passagiers van de Titanic, het onderscheid tussen de eerste-, tweede- en derdeklas vertrekken, de vooruitstrevende techniek, de veiligheidsvoorschriften, en heel veel meer.

Ruim 100 jaar na die fatale nacht in 1912, presenteert Amsterdam EXPO u de unieke tentoonstelling over het ‘onzinkbare’ schip. Meer dan 25 miljoen bezoekers wereldwijd bezochten reeds deze expositie.

Titanic: The Artifact Exhibition spreekt tot de verbeelding en is een must voor het hele gezin.
Tot en met 11 mei 2014 in Nederland.

Verzeker u hier alvast van uw tickets voor de internationale expositie Titanic: The Artifact Exhibition.