Bezoek

Openingstijden

Amsterdam EXPO is elke dag geopend van 9:00 – 18:00 uur.
Op vrijdag open tot 21:00 uur.

De laatste bezoekers worden tot een uur voor sluitingstijd van de tentoonstelling binnen gelaten. Let op: Amsterdam EXPO sluit haar deuren om 18:00 uur (op vrijdag om 21:00 uur). U heeft bij late toegang minder dan de gebruikelijke gemiddelde tijd om de tentoonstelling te bezoeken, uitloop is helaas niet mogelijk.

Kaarten voor Amsterdam EXPO uitsluitend d.m.v. tijdsloten

U koopt kaarten voor Amsterdam EXPO voor een specifiek tijdvak, bijvoorbeeld van 11.00-12.00 uur. U heeft daarmee recht op toegang tot de tentoonstelling binnen dit tijdvak. Eenmaal na de toegangscontrole bent u van harte welkom om – binnen de openingstijden – zolang in de tentoonstelling te blijven als u wilt. Tijdsloten zorgen voor een betere spreiding van het publiek en dragen eraan bij om u de exposities in Amsterdam EXPO in een aangename en ontspannen sfeer te laten beleven.

Mocht u onverhoopt uw tijdslot missen, dan proberen we u op dezelfde dag tijdens een later tijdslot alsnog toegang te bieden, wanneer de capaciteit dit toelaat.

Wij raden u aan om u kaarten van te voren online te bestellen. Dit is goedkoper en u bent zo van verzekerd dat u de tentoonstelling in alle rust op een goed tijdstip kunt bezichtigen.

Bereikbaarheid en route

Amsterdam EXPO
Gustav Mahlerlaan 24
1082 MC Amsterdam
Telefoonnummer: 0900-8411(45cpm)
E-mail: contact@amsterdamexpo.nl

ROUTE

Amsterdam EXPO is gevestigd aan de Gustav Mahlerlaan 24, 1082 MC Amsterdam (tussen de Benjamin Brittenstraat en de Aaron Coplandstraat).

Met het openbaar vervoer

Amsterdam EXPO is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. De expositieruimte bevindt zich op twee minuten loopafstand van station Amsterdam Zuid, waar treinen, trams, metro’s en bussen stoppen.

  • Vanaf Centraal Station – tram 5 richting Amstelveen Binnenhof
  • Vanaf station Sloterdijk – metro 50 richting Gein of bus 15 richting station Amsterdam Zuid Vanaf station Duivendrecht of station Bijlmer – metro 50 richting Isolatorweg
  • Vanaf station Haarlem – bus 176 richting Amsterdam station Zuid
  • Vanaf Schiphol – vertrekt iedere 5 minuten een trein, reisduur 7 minuten naar station Zuid
  • Vanaf Schiphol – bus 199 en 310 richting Amsterdam station Zuid
  • Vanaf KNSM-eiland – bus 65 richting station Amsterdam Zuid

Stap uit bij halte Amsterdam Zuid, neem in het station uitgang Mahlerlaan. U komt uit op het Gustav Mahlerplein. Steek het gehele plein rechtdoor over (houd rechts) tot aan de Gustav Mahlerlaan en sla bij Dickys Grand Café direct rechtsaf. De ingang van Amsterdam EXPO bevindt zich na ca. 50 meter aan uw rechterhand. Voor een routeplanning op maat kunt u terecht op www.9292.nl of www.ns.nl.

Met de auto

Let op: sommige navigatiesystemen leiden u naar een verkeerde locatie, vlakbij het VU Medisch Centrum. U bent dan nog enkele minuten (1,1 km) verwijderd van uw eindbestemming. Geeft u in dat geval de Aaron Coplandstraat in, deze ligt naast Amsterdam EXPO.

Vanuit de richting Utrecht/Amersfoort: vanaf A10 Ringweg Zuid neemt u afslag S109 (Amsterdam Buitenveldert/Zuidas (RAI)) en aan het einde van de afslag gaat u linksaf (volg de borden WTC). Vervolgens slaat u meteen weer rechtsaf bij de verkeerslichten (De Boelelaan).

Vanuit richting Den Haag/Leiden/Schiphol/Haarlem: vanaf A10 Ringweg Zuid neemt u afslag S109 (Amsterdam Buitenveldert/Zuidas (RAI)) en aan het einde van de afslag gaat u rechtdoor (volg de borden WTC). Vervolgens slaat u meteen weer linksaf bij de verkeerslichten (De Boelelaan).
U rijdt nu over De Boelelaan. Na ca. 700 meter slaat u rechtsaf de Beethovenstraat in. Bij het eerste stoplicht (bij het ABN AMRO gebouw) gaat u meteen linksaf de Gustav Mahlerlaan in.

Rechts passeert u eerst het ABN AMRO hoofdkantoor, dan het Gustav Mahlerplein, vervolgens de ITO-Toren en tot slot het SOM1-gebouw, waar Amsterdam EXPO is gevestigd. Meteen voorbij het SOM1-gebouw neemt u de eerste weg rechtsaf (Aaron Coplandstraat).
Na ongeveer 25 meter is links de ingang van parkeergarage Q-Park Mahler, aan de Aaron Coplandstraat.

De publieksuitgang van de parkeergarage komt uit aan de achterzijde van ons gebouw op de autovrije Claude Debussylaan. Loop daarom terug naar de Gustav Mahlerlaan.

PARKEREN

P_Mahler143Naast Amsterdam EXPO, aan de Aaron Coplandstraat, vindt u parkeergarage Q-Park Mahler.
Vooral tijdens kantooruren is er beperkte parkeergelegenheid in de overdekte garages in onze directe omgeving. Een alternatief is het parkeerterrein voor het Crowne Plaza Hotel, gelegen aan de Leo Smitstraat. Wij adviseren u echter zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Voor een overzicht van de parkeertarieven in onze omgeving verwijzen wij u naar de interactieve kaart van de Gemeente Amsterdam. Parkeren op straat is gratis in het weekend.

MINDERVALIDEN

Amsterdam EXPO is geheel toegankelijk voor mindervaliden. De tentoonstellingsruimte bevindt zich op de begane grond. In Amsterdam EXPO zijn enkele rolstoelen beschikbaar, reserveert u deze svp ruim op voorhand via service@amsterdamexpo.nl. Hulp- en geleidehonden zijn toegestaan.

Voor de deur van Amsterdam EXPO is een parkeerplaats voor mindervaliden met een geldige Europese Gehandicapten Parkeerkaart (GPK). Plaats de kaart zichtbaar op het dashboard.